Bio - Danish

David Bendix Nielsen (f. 1993) er uddannet organist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Theater Hamburg hos Bine Bryndorf, Hans Fagius og Wolfgang Zerer. David er født på Fyn, men opvokset i Ungarn, hvor han fik sin grundlæggende musikalske uddannelse. Han begyndte til klaver som syvårig, men orglets klanglige muligheder og dets kraftfulde udtryk tiltalte David, så da han blev 14 år og endelig kunne nå pedalerne, begyndte han at spille orgel i stedet. Fire år senere blev han optaget på Konservatoriet i København. 


Efter at modtage hans diplom i kirkemusik i 2017, gennemførte David Konservatoriets Solistklasse, hvorfra han debuterede i efteråret 2019. 

I 2018 modtog David den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris og i 2022-23 er David modtageren af legatet ”Den Unge Kunstneriske Elite” af Statens Kunstfond. Davids musikalsk virke gennem årene er også blevet støttet af Augustinus Fonden, Den Ingwersenske Fond og Idella Fonden, og inkludere talrige mesterklasser og konkurrencer rundt i verden, senest Nordic Organ Competition i Stavanger, hvor han vandt 2. pris.  


I 2022 udkom Davids første album, Bach & Pärt hos det engelske pladeselskab Orchid Classics. David er kunstneriske leder af koncertrækken “Orgeldrømme”, en serie af visuelle forestillinger lanceret i 2021, og støttet af Augustinusfonden, William Demant Fonden og Slots-og Kulturstyrelsen. 


Til daglig er David organist ved Skt. Markus Kirke på Frederiksberg, og underviser ved Sjællands Kirkemusikskole. Tidligere har David været organistassistent ved Roskilde Domkirke og Holmens Kirke. 


David er en aktiv koncertorganist både herhjemme og i udlandet, og har været på programmet ved større festivaler som Ivan Sokol festivalet i Slovakiet, Ars Sacra i Ungarn og Antiqua Vox i Italien, samt steder som Westminster Abbey i London, Lunds Domkirke og Basilique Sainte-Clotilde i Paris. Han er også aktiv som assistent ved forskellige orkestre, tidlig musik ensembler og kor som DR SymfoniOrkestret, Copenhagen Phil og Theater of Voices. 


Download Biografi på Dansk